Een wereld waarin iedereen gezond met zijn emoties om zou gaan…. Dat zou toch echt geweldig zijn hé….

Dat dat nog niet zo gemakkelijk is, daar kan ik zeker over mee praten. Ondanks al m’n kennis en kunde, overkwam het me toch nog regelmatig dat ik overvallen werd door hevige emoties. Met name thuis bij m’n kinderen en partner werd ik weleens geraakt door een bepaalde opmerking die voelde alsof er een pijl rechtstreeks m’n hart inschoot. Ik voelde me dan afgewezen, vervolgens borrelde er boosheid in me op en het gevolg was dat ik veel feller reageerde dan ik wilde. En als daarna de storm in mezelf was gaan liggen voelde ik me enorm schuldig. Zo wilde ik niet doen. Dit was niet het voorbeeld dat ik m’n kinderen wilde geven….

In de buitenwereld klapte ik juist dicht als ik werd geraakt door hevige emoties. Niet wetende hoe te reageren. Dan voelde ik een enorme bal in m’n buik en een keel die dichtkneep. Na afloop was het chaos in m’n hoofd, want dan ging ik wanhopig op zoek naar antwoorden, maar vond ze niet….

Totdat ik in aanraking kwam met de dieper liggende boodschappen van emoties en ik die ging bestuderen. Via diverse trainingen en persoonlijke ontwikkeltrajecten kwam ik in aanraking met oefeningen die me dieper naar binnen lieten keren, waardoor het ineens veel gemakkelijker werd om emoties er te laten zijn, ze toe te laten en ja, zelfs te waarderen en omarmen.

En nu voel ik oprecht dankbaarheid voor mijn emoties. Ja, ook voor de pijnlijke. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar juist die brengen me in een diep contact met mijn zijn. Ik voel me juist dan enorm verbonden met mezelf en ik hoor als het ware mijn ziel tot me spreken. Als ik op die momenten ga schrijven komen er de mooiste inzichten tot me. Stilte is mijn redding in deze soms moeilijke momenten.

Hoe is dit voor jou? Wat doe jij bij pijnlijke en lastige emoties?

Wil jij weten hoe ze jou helpen? Plan vrijblijvend een gratis emotiescan in. Hierin wordt jou precies duidelijk waar je nu staat en wat je te doen hebt.